Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи передбачений штраф за заниження річних обсягів доходів для ФОП-єдинників 1-2 груп

Реклама

Податківці відповіли, чи передбачена ПКУ відповідальність ФОП - платника ЄП 1-2 груп у разі заниження річного обсягу доходу в податковій декларації.

Платники єдиного податку 1-2 груп подають до податкову декларацію у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду, в якій показують обсяг отриманого доходу, щомісячні авансові внески, а також відомості про суми ЄСВ (п. 296.2 ПКУ).

Податкову декларацію подають, якщо єдинник не допустив перевищення протягом року обсягу доходу, визначеного у п. 291.4 ПКУ, та/або самостійно не перейшов на сплату єдиного податку за ставками, встановленими для платників єдиного податку другої або третьої групи.

Положення ПКУ не передбачають відповідальності ФОП - платника ЄП 1-2 груп при заниженні річного обсягу доходу, відображеного у розділах II та III "Показники господарської діяльності для платників єдиного податку" податково декларації.

Якщо ж будуть виявлені органом ДПС під час перевірок порушення платником ЄП 1-3 груп вимог, встановлених главою 1 "Спрощена система оподаткування, обліку та звітності" розділу XIV ПКУ, тоді анулюють реєстрацію платника ЄП 1-3 груп за рішенням такого органу, прийнятим на підставі акта перевірки, з першого числа місяця, наступного за кварталом, в якому допущено порушення.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 116.11 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини