Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнювати декларацію збитковому ФОП на загальній системі

Реклама

Для ФОП на загальній системі податківці пояснили, чи заповнювати графу 9 розділу I додатка Ф2 до податкової декларації про майновий стан і доходи з від'ємним значенням, якщо отримано збиток.

Нагадаємо, що остаточний розрахунок ПДФО за звітний податковий рік ФОП на загальній системі проводять самостійно згідно з даними, зазначеними в річній податковій декларації про майновий стан і доходи, з урахуванням сплаченого ним протягом року ПДФО на підставі документального підтвердження факту його сплати (пп. 177.5.3 ПКУ).

В графі 9 розділу I додатка Ф2 до податкової декларації вказують суму чистого оподатковуваного доходу, яку обчислюють за такою формулою: графа 4 "Сума одержаного доходу" - графа 5 "Вартість придбаних товарно-матеріальних цінностей, реалізованих або використаних у виробництві продукції" - графа 6 "Витрати на оплату праці та нарахування на заробітну плату" - графа 7 "Інші витрати, включаючи вартість виконаних робіт, наданих послуг" - графа 8 "Амортизаційні відрахування" (пп. 1 п. 3 розділу IV Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої наказом Мінфіну від 02.10.2015 р. № 859.

Тож ФОП на загальній системі у графі 9 "Сума чистого оподатковуваного доходу" розділу I додатка Ф2 до податкової декларації зазначає суму чистого оподатковуваного доходу. Проте, якщо отримано збиток, то цю графу прокреслюють.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 104.09 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи із ІТ-платформою LIGA360. Ознайомтесь та придбайте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини