Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дропшипінг – чи потрібно ФОПу вести облік товарних запасів

Реклама

В ДПС відповіли, чи треба ФОП вести облік товарних запасів при наданні виключно послуг, у т. ч. посередницьких (дропшипінгу).

ФОП, у т. ч. платники ЄП, які надають виключно послуги, включаючи посередницькі (дропшипінг), для реалізації яких використовують товарні запаси, котрі включаються до вартості таких послуг (сировина, матеріали, запасні частини, напівфабрикати власного виробництва на складах комплектуючих тощо), зобов'язані вести облік товарних запасів. Для цього передбачена форма обліку, встановлена наказом Мінфіну від 03.09.2021 р. № 496, в які показують інформацію про надходження та вибуття товарних запасів.

Якщо ж при наданні послуг ФОП не використовують товарні запаси, то обов'язок вести облік товарних запасів у таких ФОП не виникає.

Також не зобов'язані вести форму обліку ФОП, які є платниками ЄП, які не зареєстровані платниками ПДВ та не провадять діяльність з реалізації технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медпризначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини