Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вказала на зміни в порядку сплати 5 % акцизу з роздрібного продажу тютюнових виробів

Реклама

В ДПС відмітили, що Законом України від 30.11.2021 р. № 1914-IX передбачено перенесення на виробників та імпортерів сплати 5 % акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, які використовуються в електронних сигаретах, який на сьогодні сплачують суб'єкти господарювання роздрібної торгівлі.

Однак новий Закон України від 15.03.2022 р. № 2134-IX змінив дату введення в дію таких змін до Бюджетного кодексу, яка була раніше визначена Законом України від 15.02.2022 р. № 2042-IX, а саме: 1 квітня 2022 року на 1 січня 2023 року щодо впровадження в дію порядку сплати імпортерами й виробниками та зарахування до місцевих бюджетів 5 % акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Тож акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі:

- тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах - сплачують виробники та імпортери при їх реалізації, починаючи з 1 січня 2023 року;

- тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, незалежно від дати виробництва - сплачують суб'єкти господарювання роздрібної торгівлі з обсягів реалізованих цих підакцизних товарів до 1 січня 2023 року.

Найважливіші питання для бізнесу під час війни: організація господарської діяльності, персонал, податки, звітність, мито тощо. Все це і багато іншого в аналітичному проекті від LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини