Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звільнення від плати за землю на час воєнного стану запрацює після затвердження Урядом переліку територій

Реклама

Федерація роботодавців України звернула увагу Уряду на норми Закону № 2120, який звільняє суб'єктів господарювання від сплати за землю, екологічного податку на час ведення бойових дій в Україні з березня 2022 року.

Тимчасово, із 1 березня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком, у якому припинено або скасовано воєнний, надзвичайний стан, не нараховують та не сплачують плату за:

- землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки (земельні частки (паї), що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями рф, та перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб;

- земельні ділянки (земельні частки (паї), визначені обласними військовими адміністраціями як засмічені вибухонебезпечними предметами та/або на яких наявні фортифікаційні споруди.

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями рф, визначає КМУ.

Саме тому до Уряду звернулись із проханням щодо розробки та прийняття в найкоротший час постанови або розпорядження про затвердження переліку таких територій.

Користуйтесь в роботі публікаціями:

- «Орендна плата за земельну ділянку під час воєнного стану»;

- «На орендованій земділянці бойові дії: чи сплачувати плату за землю».

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз?ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини