Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як виправити помилки, допущені у декларації з плати за землю на поточний рік

19 квітня 2022, 17:30
552
0
Реклама

Суб'єкт господарювання може виправити помилки, що допущені у податковій декларації з плати за землю на поточний рік, у одній уточнюючій податковій декларації як за місяці, строк сплати податкових зобов'язань по яких минув, так і за місяці, строк сплати по яких не настав, оскільки податковим періодом з плати за землю є податковий (звітний) рік, а сплата податкових зобов'язань здійснюється щомісячно.

При цьому платник податків, який самостійно виявляє факт заниження податкового зобов'язання минулих податкових періодів, зобов'язаний, у разі надіслання уточнюючого розрахунку, сплатити суму недоплати та штраф у розмірі 3% від такої суми до подання такого уточнюючого розрахунку.

Також при нарахуванні суми податкового зобов'язання, визначеного платником податків або податковим агентом, у тому числі у разі внесення змін до податкової звітності внаслідок самостійного виявлення платником податків помилок відповідно до ст. 50 ПКУ, нарахування пені розпочинається після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов'язання.

На суми грошового зобов'язання, визначеного платником податків (включаючи суму штрафних санкцій за їх наявності та без урахування суми пені), нараховується пеня за кожний календарний день прострочення його сплати, починаючи з 91 календарного дня, що настає за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов'язання, включаючи день погашення, із розрахунку 100% річних облікової ставки НБУ, діючої на кожний такий день.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 111.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Маєш питання щодо умов воєнного стану? Замов LIGA360 зі знижкою 40%. Отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини