Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Державний центр зайнятості перелічив умови участі в проектах за програмою «єРобота»

Реклама

1 липня стартувало 6 проектів за програмою «єРобота» - розповіли в Державному центрі зайнятості.

1. “Новий рівень”. Долучитися до участі можуть підприємці з агропромислового комплексу, металургії, деревообробки, виробництва меблів тощо. Програма передбачає залучення до 8 млн грн для започаткування чи розвитку власної справи в зазначених галузях. Для першої тисячі заявників держава співфінансує 70% від вартості проекту, решту оплачує отримувач. Для наступних заяв держава надає кошти у розмірі до 50% вартості проекту. Подати заявку можна на порталі Дія. Рішення щодо надання гранту ухвалюється на основі оцінки бізнес-проекту та перевірки ділової репутації заявника. Упродовж трьох років треба сплати податки та ЄСВ у розмірі гранту та створити не менше 25 робочих місць.

LIGA360:Підприємець - твій помічник в мінливому бізнес-середовищі. Знай про зміни й нововведення воєнного часу, подавай звітність в пару кліків, читай галузеві новини. Придбай рішення прямо зараз.

2. “Свій сад” та “Своя теплиця”. Програми розвитку тепличного господарства та садівництва передбачають гранти на реалізацію типових проектів (теплиць та садів), затверджених Мінагрополітики.

Побудувати теплицю - отримати до 7 млн грн співфінансування. Для першої тисячі заявок держава компенсує 70% від вартості проекту, для всіх наступних - 50%. Для тих, хто планує закласти сад, передбачається співфінансування в залежності від типу рослин, які висаджують: для першої тисячі гектарів держава компенсує 70% вартості проекту, для наступних - 50%. Заявку на участь підприємці можуть подати через Портал Дія або у відділеннях уповноважених системно важливих банків, перелік яких визначає НБУ. Рішення про надання гранту приймає Мінагрополітики за умови наявності правильно оформленої заявки з додатками (типовий проект та бізнес-план).

Очікування: створення 40 нових постійних та сезонних робочих місць у тепличному господарстві та від 3 до 20 нових постійних та сезонних робочих місць - у садовому.

3. «Стартап». Проект з реалізації стартапів як для розробників готових технологічних рішень, так і для спеціалістів, які мають ідею проекту. Це безповоротні гранти від 750 тис. до 3,5 млн грн, або поворотна допомога від 3, 5 млн до 8 млн грн.

Отримані кошти можна витрати на заробітну плату, маркетинг, R&D (Research and Development). Умови отримання гранту - створити від 3 до 10 робочих місць. Заявку на участь у програмі слід подати через сайт Фонду розвитку інновацій. Фінансування проектів відбувається на конкурсній основі. Упродовж 2 років отримувач гранту має повернути 50% суми як сплату податків та зборів.

4. «Старт в ІТ». Це оплата навчання для громадян, які втратили роботу, перебувають у простої, неоплачуваних відпустках, внутрішньо переміщені особи та всі, хто хочуть здобути нову професію в IT.

Пакет документів разом із заявкою на участь подають через Портал Дія. Рішення приймає Державний центр зайнятості. Учасникам проекту надають електронний сертифікат для професійного навчання, який гарантує оплату навчальних послуг. Упродовж 10 робочих днів на основі сертифікату необхідно укласти договір із закладом освіти на здобуття. Усі учасники проекту після завершення навчання зобов'язують протягом 30 днів працевлаштуватися або започаткувати бізнес у сфері ІТ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини