Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці нагадали про нові правила безготівкових платежів із 1 січня 2023 року

16 грудня 2022, 14:25
3127
0
Автор:
Реклама

Пресслужба Державної податкової служби України нагадала, що відповідно до п. 1 постанови Кабміну від 29.07.2022 р. № 894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)» торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб із 1 січня 2023 року повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги).

Виняток із цього правила складають торговці фізосіб-підприємців - платників єдиного податку першої групи, торговці, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції.

Також слід урахувати, що такі вимоги не поширюються на торговців, які провадять господарську діяльність на територіях територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), перелік яких затверджено наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, та протягом трьох місяців після припинення проведення воєнних (бойових) дій на таких територіях та/або деокупації, звільнення від оточення (блокування) цих територій.

Більше переваг та можливостей для компаній з новою LIGA360. Тепер кожне корпоративне рішення включає приємні бонуси: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. А ще ви знайдете корисні інструменти для керівників, юристів бухгалтерів, HR, PR. Тільки до 31 грудня діє знижка 30%, тож оберіть LIGA360 для 3 чи 5 співробітників прямо зараз.

Читайте також:

- «Уряд визначив дати обов'язкового переходу на безготівкові платежі в торгівлі та сфері послуг»;

- «Нові правила щодо безготівкових платежів в торгівлі та сфері послуг із 2023 року - ДПС».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини