Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звільнення від оподаткування на час війни ввізним митом ряду товарів — законопроєкт

27 грудня 2022, 15:55
863
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо додаткової підтримки вітчизняної промисловості та бізнесу під час воєнного стану» № 8299 від 22.12.2022 р.

Законопроєктом запроваджуються тимчасові зміни на період дії правового режиму воєнного стану. Передбачається, зокрема, що звільняються від оподаткування ввізним митом обладнання та комплектуючі, що ввозяться на митну територію України в митному режимі імпорту та класифікуються за певними товарними кодами, за умови, що зазначене обладнання та комплектуючі:

а) ввозяться на митну територію України підприємствами виключно для власного виробництва на території України без права відчуження, передання в оренду, лізинг чи інше право користування третім особам на будь-яких умовах раніше п'яти років з дати їх ввезення на митну територію України;

б) не мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом та/або державою-агресором щодо України згідно із законодавством, та/або не ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Окрім того, законопроєкт передбачає звільнення від оподаткування ввізним митом обладнання, механізмів, приладів, запасних частин, витратних матеріалів, реактивів, зразків, навчальної літератури, що ввозяться в Україну державними та комунальними закладами професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти для забезпечення власної освітньої діяльності.

У разі прийняття цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, але не раніше ніж 1 січня 2023 року.

Новий рік - нова LIGA360 для компаній. Забезпечте інформацією ключових співробітників, автоматизуйте медіамоніторинг та договірну роботу вашого бізнесу. До 31 грудня оберіть LIGA360 для 3 чи 5 фахівців, щоб отримати знижку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини