Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Місцева рада змінила ставку єдиного податку: чи подається заява підприємцем

26 січня 2023, 16:45
621
0
Автор:
Реклама

Податківці нагадали, що за бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно та безумовно у контролюючому органі за місцем податкової адреси отримати (у тому числі в електронному вигляді) витяг з реєстру платників єдиного податку. Строк надання витягу з реєстру платників єдиного податку для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, а для суб'єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, - двох робочих днів з дня надходження запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру.

Проте, як зазначили фахівці, нормами ПКУ не передбачено подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування ФОП - платниками єдиного податку першої та другої груп у разі зміни розміру фіксованої ставки єдиного податку, яка відбувається на підставі рішення сільської, селищної або міської ради.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.01.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини