Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасування пільгового режиму в 2% та відновлення податкових перевірок — уряд схвалив законопроект

31 січня 2023, 10:50
2452
0
Автор:
Реклама

Урядом схвалено проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Ключові новації - з 1 липня 2023 року повернуть підприємства на систему оподаткування, що діяла до впровадження пільгового режиму в 2%, та відновлять документальні перевірки бізнесу.

Про це розповів постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Законопроектом, серед іншого, пропонується встановити, що окремі норми діють до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше 01.07.2023, зокрема:

- можливість для ФОПів та юридичних осіб бути платниками єдиного податку III групи із застосуванням ставки єдиного податку у розмірі 2% від суми доходу;

- можливість для ФОПів-платників єдиного податку I та IІ груп не сплачувати єдиний податок;

- зупинення проведення документальних перевірок;

- зупинення перебігу окремих строків, визначених податковим законодавством та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи;

- незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства тощо.

Тобто законопроект повертає з 1 липня 2023 року застосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, за порушення порядку використання реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини