Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова реформа поставить хрест на зарплатах у конвертах – Офіс Президента

8 лютого 2023, 09:30
4610
0
Автор:
Реклама

Проведення податкової реформи, над якою працюють в Офісі Президента України, усуне корупцію в податковій сфері та вирівняє умови ведення бізнесу для всіх учасників ринку. Про це заявив заступник керівника Офісу Глави держави Ростислав Шурма, виступаючи на конференції Global Outlook: Victory Mode.

«Практично всі представлені в залі європейські компанії сплачують «білі», легальні зарплати. Але є безліч бізнесменів, які платять зарплати у конвертах. І я розумію, наскільки вам складно конкурувати з тими, хто платить зарплату в конверті, тому що вони заощаджують 40% податків. Наша реформа змінить цю ситуацію і поставить усіх у рівне становище», - пояснив Ростислав Шурма.

За його словами, Офіс Президента працює й над іншими ініціативами, які мають полегшити ведення бізнесу в нашій країні. «Кожен, хто сидить у залі, керує великим підприємством, колективом. І ви знаєте, що для будівництва нового заводу треба розв'язати проблеми із землею та під'єднанням до мереж. Обидві проблеми будуть вирішені», - розповів Ростислав Шурма.

Зокрема, до Верховної Ради внесено законопроект, який дасть змогу в режимі електронного декларування передавати землю сільськогосподарського призначення під промислові, енергетичні, логістичні чи будівельні об'єкти.

Також заплановано розгляд проекту закону, який зобов'яже обленерго надавати вільні потужності для під'єднання нових промислових об'єктів і таким чином усуне практику хабарництва з боку обленерго.

Раніше Р. Шурма повідомляв, що податкова реформа має на меті привести ставки акцизного податку до середніх європейських рівнів, що передбачає підвищення ставок на тютюнові вироби, алкоголь та пальне. Також передбачається, що розрахунки за підакцизні товари будуть виключно в безготівковому форматі, тобто оплата за них - виключно картою.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини