Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ ліквідував Айбокс банк – кому виплатять кошти

9 березня 2023, 10:10
829
0
Автор:
Реклама

Правління Національного банку України ухвалило рішення від 07.03.2023 р. № 89-рш про відкликання банківської ліцензії в АТ "АЙБОКС БАНК" та його ліквідацію з 7 березня 2023 року. Частка фінустанови становила 0,1% від активів платоспроможних банків, тож виведення його з ринку не вплине на стабільність банківського сектору України. Відповідне рішення ухвалене у зв'язку із систематичним порушення цим банком вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Кожен вкладник Банку отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку. Як заявили у Фонді, інформація про час та порядок виплат вкладникам АТ «АЙБОКС БАНК», а також про формат та строк прийняття вимог кредиторів банку буде оприлюднена додатково на вебсайті Фонду та на сторінці Фонду в соціальній мережі Facebook.

Задоволення вимог кредиторів здійснюватиметься за рахунок коштів, одержаних у результаті ліквідації та реалізації майна (активів) банку.

Також Національний банк ухвалив рішення від 07 березня 2023 року № 90-рш відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ "БАНК ФОРВАРД".

Як ефективніше виконувати комплаєнс-процедури для бізнесу? З новим рішенням LIGA360:Compliance. Контролюйте дотримання вимог законодавства, здійснюйте due dilligence та AML/KYC перевірки, моніторте репутацію вашої компанії та партнерів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини