Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оштрафують за нестворення щоденних Z-звітів на РРО через відключення електроенергії

Реклама

Головне управління ДПС у Львівській області пояснило, чи будуть штрафи за нестворення щоденних Z-звітів на РРО/ПРРО з причини відключення електроенергії.

Якщо не створено (несвоєчасно створено) щоденні Z-звітів на РРО або програмних РРО з причин потенційного/аварійного відключення електроенергії, то суб'єкти господарювання не нестимуть відповідальності за умови підтвердження такого факту належними доказами, зокрема, інформацією, розміщеною на вебпорталах енергопостачальних компаній, про відключення електроенергії у відповідній місцевості чи неможливості її постачання через пошкодження енергетичних мереж, тощо.

Однак, у разі порушення суб'єктами господарювання вимог законодавства у сфері РРО та неможливості підтвердити, що такі порушення вчинені внаслідок обставин непереборної сили (форс-мажору), тоді посадові особи суб'єктів господарювання та особи, які здійснюють розрахункові операції, будуть нести адміністративну відповідальність, встановлену ст. 1551 КпАП.

Додаткового переглядайте статті:

- Через відсутність світла відсутні Z-звіти на РРО або ПРРО: чим підтвердити, щоб уникнути відповідальності;

- Відключення електроенергії на підприємстві: варіанти дій для роботодавця.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини