Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продаж товарів через служби доставки: як оформлюються розрахункові операції

17 березня 2023, 13:20
634
0
Автор:
Реклама

У разі продажу товарів з повною передплатою на поточний рахунок продавця у форматі IBAN фіскальний чек через РРО та/або ПРРО може не видаватись. В поштове відправлення вкладається документ на товар: товарний чек, накладна тощо. Про це інформує ГУ ДПС у Хмельницькій області.

У разі попередньої оплати з використанням платіжних карток така операція є розрахунковою у розумінні Закону про РРО і вимагає видачу фіскального чека, який може бути вкладений в поштове відправлення або надісланий покупцю в інший спосіб (на електрону пошту, мобільний телефон тощо).

При оформленні продажу товарів з післяплатою (накладений платіж) необхідність застосування РРО та/або ПРРО залежить від умов договору між продавцем та перевізником. Обов'язок продавця передати товар покупцеві вважається виконаним в момент здачі товару перевізникові або організації зв'язку для доставки покупцеві. Продавець у такому випадку вкладає в поштове відправлення документи на товар (товарний чек, накладна тощо).

У цьому випадку розрахунки здійснюються в місці отримання товару між покупцем і перевізником, який повинен видати фіскальний чек на приймання готівки чи платіжної картки. В подальшому розрахунки за товар здійснюються між перевізником та продавцем згідно договору між продавцем та перевізником. Якщо перевізник перераховує кошти продавцю на поточний рахунок, РРО та/або ПРРО не застосовується, в іншому випадку продавець зобов'язаний видати фіскальний чек на товар покупцю шляхом надіслання на електрону пошту, мобільний телефон тощо.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Через відсутність світла відсутні Z-звіти на РРО або ПРРО: чим підтвердити, щоб уникнути відповідальності».

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини