Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Через РРО помилково проведено операцію "службове внесення": як виправляється

10 травня 2023, 14:55
1166
0
Автор:
Реклама

ГУ ДПС у Кіровоградській області інформує, що згідно з п. 6 р. III Порядку № 547, внесення чи видача готівки з місця проведення розрахунків повинні реєструватися через РРО з використанням операцій "службове внесення" та "службова видача", якщо такі внесення чи видача не пов'язані з проведенням розрахункових операцій, зокрема:

операція "службове внесення" використовується для реєстрації суми готівки, яка зберігається на місці проведення розрахунків на момент реєстрації першої розрахункової операції, що проводиться після виконання Z-звіту.

Пунктами 7 та 8 розділу III Порядку визначено, що реєстрація видачі коштів у разі повернення товару (відмови від послуги, прийняття цінностей під заставу, виплати виграшів у державні лотереї та в інших випадках) або скасування помилково проведеної через РРО суми розрахунку здійснюється шляхом реєстрації від'ємної суми.

При цьому забороняється реєструвати через РРО від'ємні суми з використанням операції "сторно".

Враховуючи викладене, у разі помилково проведеної через РРО операції "службове внесення" необхідно до закінчення робочого дня здійснити дії визначені пунктами 7 та 8 розділу III Порядку.

При цьому чинним законодавством не передбачено механізму виправлення помилково проведеної через РРО операції "службове внесення" на наступний день.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Проблемні питання в інтернет-торгівлі: облік повернення товарів».

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини