Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До яких ПН/РК застосовуються знижені штрафи за порушення граничних строків реєстрації в період війни

Реклама

В Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області нагадали розміри штрафів за порушення граничних строків реєстрації податкових ПН/РК в ЄРПН, передбачених п. 89 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ:

- до 15 календарних днів - 2 % суми ПДВ, зазначеної в таких ПН/РК;

- від 16 до 30 календарних днів - 5 % такої суми ПДВ;

- від 31 до 60 календарних днів - 10 % такої суми ПДВ;

- від 61 до 365 календарних днів - 15 % такої суми ПДВ;

- на 366 і більше календарних днів - 25 % такої суми ПДВ.

При цьому чомусь податківці роблять висновки, що штрафи у розмірах, встановлених п. 90 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ, застосовують у разі порушення платником ПДВ передбачених п. 89 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ граничних строків реєстрації ПН/РК у ЄРПН із датою складання, починаючи з 16 січня 2023 року.

Тобто порушення платником ПДВ граничних строків реєстрації ПН/РК у ЄРПН, які припадають на період до дати набрання чинності Законом № 2876-IX (набрав чинності 8 лютого 2023 року) (тобто застосовується до ПН/РК з датою складання не пізніше 15 січня 2023 року включно), тягне за собою штраф у розмірах, встановлених п. 120 прим. 1.1 ПКУ.

Коментар до вказаного Закону читайте в статті «Заборона гральному бізнесу перебувати на спрощенці та зміни щодо реєстрації ПН/РК в умовах війни - маємо новий Закон».

LIGA360 - твоя бізнес підтримка. Тільки зараз скористайтеся акційною пропозицією. Замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів, HR. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини