Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін’юст оновлює порядок надання відомостей з ЄДР

Реклама

Наказом Мін'юсту від 05.05.2023 р. № 1692/5 затверджено новий Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. Він запрацює через десять днів з дня його офіційного опублікування.

Відомості з ЄДР надають у паперовій або електронній формі, що мають однакову юридичну силу, за допомогою програмного забезпечення та містять обов'язкове посилання на ЄДР. Виписка ЄДР для проставлення апостиля та документи, що містяться в реєстраційній справі, надаються тільки у паперовій формі, крім випадку отримання документів, що містяться в реєстраційній справі, що здійснюється в електронній формі.

Пошук відомостей в ЄДР здійснюють за такими ідентифікаторами:

1) щодо юридичної особи:

- ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (далі - ідентифікаційний код);

- керівник або інша особа, яка може вчиняти дії від імені юридичної особи;

- засновник (учасник);

- кінцевий бенефіціарний власник;

2) щодо відокремленого підрозділу юридичної особи - найменування та/або ідентифікаційний код;

3) щодо фізичної особи - підприємця - прізвище, власне ім'я, по батькові (за наявності) та/або реєстраційний номер облікової картки платника податків чи серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта);

4) щодо громадського формування, що не має статусу юридичної особи, - найменування та його вид (громадське об'єднання, структурне утворення політичної партії, постійно діючий третейський суд, відокремлений підрозділ іноземної неурядової організації, представництво, філія іноземної благодійної організації).

Для отримання відомостей з ЄДР у паперовій формі особа, яка бажає отримати такі відомості, звертається до будь-якого суб'єкта державної реєстрації (крім Міністерства юстиції України, його територіального органу), нотаріуса.

Коли заявник бажає отримати документи, що містяться в реєстраційній справі в паперовій формі, він звертається до суб'єкта державної реєстрації, що відповідно до закону уповноважений зберігати реєстраційну справу у паперовій формі.

Якщо ж заявник бажає отримати виписку з ЄДР для проставлення апостиля, він звертається до територіального органу Міністерства юстиції України.

Хочете захистити бізнес від ризиків та підвищити ефективність? Придбайте рішення LIGA360 для 10 фахівців за ціною 3! Захист від бізнес-ризиків, потужності AI для ухвалення рішень, зручні інструменти для керівника, юриста, бухгалтера, HR. Замовте на акційних умовах прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини