Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ пом’якшив валютні обмеження

23 травня 2023, 08:43
1399
0
Автор:
Реклама

Національний банк інформує, що продовжив пом'якшувати валютні обмеження у сфері страхування та врегулював порядок проведення операцій, пов'язаних зі сплатою іноземним інвесторам відсотків за облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП).

Страховики зможуть здійснювати страхові виплати на користь нерезидентів, а також повернення страхових платежів на користь нерезидентів за достроково припиненими договорами страхування (перестрахування), що були отримані страховиками після 24 лютого 2022 року, в тому числі за наявності відповідних судових рішень.

Крім того, Національний банк розблоковує валютні операції з оплати страховиками членських внесків до міжнародних організацій та міжнародних об'єднань страховиків. Наведені зміни передбачені постановою Правління Національного банку України від 19 травня 2023 року № 68 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18", що набрав чинності з 20 травня 2023 року.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Щодо проведення операцій, пов'язаних із сплатою іноземним інвесторам відсотків за ОВДП, то для можливості репатріації коштів, отриманих від сплати відсотків за ОВДП після 1 квітня 2023 року, встановлено додаткову вимогу щодо мінімального безперервного строку володіння інвестором цим ОВДП не менше останніх 90 календарних днів поспіль до моменту отримання відсотків. Це сприятиме запобіганню передчасної репатріації інвестицій іноземними інвесторами.

Уточнений порядок проведення операцій, пов'язаних зі сплатою іноземним інвесторам відсотків за ОВДП, набрав чинності з 22 травня 2023 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини