Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До якого органу ФОП – роботодавець сплачує та подає звітність з ЄСВ за працівників, які працюють в різних адміністративних територіях

30 травня 2023, 13:40
904
0
Автор:
Реклама

ФОП, яка використовує працю найманих осіб, сплачує та подає звітність по ЄСВ за своїм місцем реєстрації, незалежно від територіального розташування робочих місць найманих працівників. На цьому наголосили фахівці ГУ ДПС у м. Києві.

Податківці також нагадали, що платниками ЄСВ є ФОП, зокрема ті, які використовують працю інших осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством про працю, чи за цивільно-правовим договором (крім цивільно-правового договору, укладеного з ФОП, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, відповідно до відомостей з ЄДР).

Платник ЄСВ, зокрема, зобов'язаний подавати звітність, у т. ч. про основне місце роботи працівника, про нарахування ЄСВ та сплачувати до контролюючого органу за основним місцем обліку платника ЄСВ.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини