Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено Порядок обчислення середньої зарплати для розрахунку виплат за соцстрахуванням — рішення Кабміну

9 червня 2023, 17:50
9426
0
Автор:
Реклама

Кабмін своєю постановою від 2 червня 2023 р. № 561 вніс зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266.

Так, доповнено перелік поважних причин, відповідно до якого під час обчислення середньої заробітної плати для розрахунку страхових виплат календарні дні, не відпрацьовані з цих причин, не враховуються у розрахунковому періоді.

Зміни передбачають, що такими календарними днями, не відпрацьованими з поважних причин вважається період, протягом якого працівник проходив:

  • строкову військову службу,

  • військову службу за призовом осіб офіцерського складу,

  • військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період,

  • військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період,

  • проходив військову службу за контрактом під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення, коли за ним не зберігався середній заробіток за такий період.

Отже, під час розрахунку середньоденної заробітної плати для розрахунку виплат за соцстрахуванням вищезазначені періоди слід виключати.

Зазначені зміни діють із 07.06.2023 р.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини