Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Авансові внески, сплачені платниками, які скористалися правом не сплачувати єдиний податок, підлягають анулюванню

3 жовтня 2023, 14:25
4089
0
Автор:
Реклама

Нараховані контролюючим органом суми авансових внесків з єдиного податку, суми штрафних санкцій та пені за несплату (неперерахування) або сплату (перерахування) не в повному обсязі авансових внесків з єдиного податку в порядку та у строки, визначені Податкового кодексу України, підлягають скасуванню (анулюванню) за відповідні періоди з 01 квітня 2022 року по 31 липня 2023 року. Про це ДПС відзначила у роз'ясненні із категорії 107.01.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Нагадаємо, що відповідно до п.п. 9.1 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ встановлено, що тимчасово, з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше ніж до 01 серпня 2023 року, фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку першої та другої групи мають право не сплачувати єдиний податок.

Податкові зобов'язання із сплати єдиного податку нараховуються таким платникам єдиного податку за періоди, за які був фактично сплачений єдиний податок, що відображені в декларації платника єдиного податку.

Радимо до знайомства: Скасування з 1 серпня 2-відсоткової спрощенки за Законом № 3219: преференції для ФОП - платників єдиного податку 1 та 2 груп.

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. Отримайте доступ до видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, Вісник МСФЗ. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини