Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податковий борг не перевищує 3060 грн: чого чекати боржнику

Реклама

Відповідно до ст. 59 ПКУ при виникненні податкового боргу, контролери надсилають або вручають платнику податків податкову вимогу. Тому, саме з податкової вимоги платник має можливість дізнатися:

  • про факт виникнення грошового зобов'язання та права податкової застави;

  • розмір податкового боргу;

  • можливі наслідки непогашення податкового боргу в установлений строк.

У Головному управлінні ДПС в Одеській області звернули увагу: якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує 180 НМДГ (на теперішній час - 3060 грн), податкову вимогу не надсилають. Тобто, якщо платник податків має суму боргу, яка не перевищує 3060 гривень, такого платника не поінформують про його податковий борг.

Проте несплата наявних боргів та створення нових може призвести до збільшення загальної суми заборгованості понад 3060 гривень, що вже передбачає застосування заходів примусового стягнення.

Фізособам особливо слід пам'ятати про те, що одним із джерел погашення боргів перед державою є особисте нерухоме та рухоме майно. Також до боржників - фізосіб, у тому числі тих, хто є власниками банківських карток, вживають заходи щодо арешту рахунків.

За несвоєчасні розрахунки з бюджетами, згідно з нормами ПКУ, також передбачені штрафні санкції та пеня.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини