Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрособа перерахувала зарплату на рахунок виконавчої служби для виплати фізособі: хто має сплатити ПДФО

Реклама

Податковий агент, який нараховує оподатковуваний дохід на користь платника податку, повинен також і утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку, визначену в ст. 167 ПКУ (пп. 168.1.1 ПКУ). Про це нагадали у Головному управлінні ДПС в Одеській області.

Згідно з пп. 14.1.180 ПКУ податкові агенти щодо ПДФО - юрособа (її філія, відділення, інший відокремлений підрозділ), самозайнята особа, представництво нерезидента - юрособи, інвестор (оператор) за угодою про розподіл продукції, які незалежно від організаційно-правового статусу та способу оподаткування іншими податками та/або форми нарахування доходу (у грошовій або негрошовій формі) зобов'язані нараховувати, утримувати та сплачувати податок, передбачений розд. IV ПКУ, до бюджету від імені та за рахунок фізособи з доходів, що виплачують їй.

Також податкові агенти ведуть податковий облік, подають податкову звітність контролерам та несуть відповідальність за порушення його норм в порядку, передбаченому ст. 18 та розд. IV ПКУ.

Отже, сплатити ПДФО з суми заробітної плати, яка перерахована юрособою за рішенням суду на рахунок виконавчої служби для виплати фізособі, повинна юридична особа, яка є податковим агентом щодо ПДФО.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини