Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 14 червня можна перейти на єдиний податок з ІІІ кварталу

13 червня 2024, 11:20
569
1
Автор:
Реклама

Платники можуть прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий перехід на спрощену систему оподаткування можна здійснити один раз протягом календарного року. І 14 червня - граничний термін для переходу на спрощену систему оподаткування з ІІІ кварталу 2024 року.

Крім того, перехід на спрощену систему оподаткування суб'єктом господарювання може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в п. 291.4 ПКУ. Тож, разом із заявою платник надає розрахунок доходу за попередній календарний рік, який визначається з дотриманням вимог, встановлених гл.1 розд. XIV ПКУ. Порядок розрахунку затверджено Наказом №308, нагадали в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Згідно з підпунктом 298.1.1 ПКУ для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб'єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву. Заява подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено ПКУ, в один з таких способів:

1) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

2) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

3) засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог Закону №851 та Закону №2155.

Якщо суб'єкт господарювання протягом календарного року, що передує року обрання спрощеної системи оподаткування, самостійно прийняв рішення про припинення фізичної особи-підприємця, то при переході на спрощену систему оподаткування до розрахунку доходу за попередній календарний рік включається вся сума доходу, отриманого такою особою в результаті провадження господарської діяльності за такий попередній календарний рік, акцентує Головне управління ДПС у Запорізькій області.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини