Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи платити ЄСВ, якщо рахунки заблоковано чи заарештовано – ДПС

19 вересня 2024, 11:25
148
0
Автор:
Реклама

Чи сплачується єдиний внесок, якщо рахунки платника заблоковано (арештовано)? Відповідно до частини одинадцятої ст. 9 Закону №2464 у разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом №2464, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

Частиною дванадцятою ст. 9 Закону №2464 визначено, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

За наявності у платника єдиного внеску одночасно із зобов'язаннями із сплати єдиного внеску зобов'язань із сплати податків, інших обов'язкових платежів, передбачених законом, або зобов'язань перед іншими кредиторами зобов'язання із сплати єдиного внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов'язаннями, крім зобов'язань з виплати заробітної плати (доходу), пояснює Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Бухгалтере, поспішай! Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Максимум аналітики та корисних інструментів для твоєї роботи. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини