Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сплачений в 2011 р. эконалог за побутові відходи можна повернути

28 травня 2012, 13:01
226
0
Реклама

ГНСУ роз'яснила порядок застосування своєї податкової консультації, згідно якої платниками екологічного податку за розміщення побутових відходів є тільки ті суб'єкти господарювання, які розміщують їх в спеціально відведених для цього місцях або на використання яких отриманий відповідний дозвіл.

Консультація торкається виключно побутових відходів і застосовується з 01.01.2011 р.

Суми эконалога за тимчасове розміщення побутових відходів, який був сплачений за періоди 2011 р., можна відкоригувати шляхом представлення уточнюючого розрахунку або в поточній декларації.

Переплата повертається на підставі заяви, яка подається по місцю перебування на податковому обліку впродовж 1095 днів з дня її виникнення.

Відміна повідомлення-рішення про застосування штрафних санкцій за несвоєчасне представлення декларацій за періоди 2011 р. і повернення сплачених сум може бути здійснена за результатами документальної позапланової виїзної перевірки на підставі представлення платником податків в податковий орган заперечень до акту перевірки або скарги на прийняте по її результатах податкове повідомлення-рішення.

Підприємство, яке не є платником екологічного податку у разі тимчасового розміщення побутових відходів, не подає декларацію по эконалогу за такі відходи (лист від 15.05.2012 р. № 13743/7/15-2117).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини