Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба роз'яснила тимчасові особливості порядку декларування товарів

11 червня 2012, 15:58
237
0
Реклама

У зв'язку з набуттям чинності нового ТЧУ, Держмитслужба звернула увагу на наступні особливості порядку декларування товарів.

До набуття чинності наказу Мінфіну про затвердження Порядку митного контролю і оформлення товарів, переміщуваних через кордон України в міжнародних поштових і експрес-відправленнях, при ввезенні міжнародних поштових відправлень в Україну і переміщенні від пункту пропуску до митного органу призначення використовується повідомлення про транзитне переміщення (УТП) і його електронна копія згідно з Порядком здійснення контролю за доставкою в митниці призначення переміщуваних через кордон України товарів окремих видів, затвердженому наказом Держмитслужби від 13.10.2005 р. № 969.

Також УТП використовується для внесення відомостей в ЕАИС митних органів про несупроводжуваний багаж або вантажні відправлення громадян - при ввезенні, вивезенні або транзиті.

До набуття чинності наказу Мінфіну "Про затвердження Порядку заповнення митних декларацій на бланку єдиного адміністративного документу" під час декларування товарів, які вивозяться або переміщаються транзитом, в графі 50 "Принципал" митної декларації згідно Інструкції про порядок заповнення ГТД, затвердженої наказом Держмитслужби від 09.07.97 р. № 307, вказуються тільки відомості про перевізника.

При декларуванні товарів в режимах реекспорту і реімпорту або реалізованих через магазини безмитної торгівлі впродовж попереднього місяця, при зворотному вивезенні або ввезенні після тимчасового ввезення або вивезення і інших випадках, в яких до 01.06.2012 р. використовувалися типи декларацій ТЕНЬК 00 і ІМ 00, до затвердження нових класифікаторів митних режимів для заповнення графи 1 митної декларації використовуються коди "ТЕНЬК 00" і "ІМ 00", а в першому підрозділі графи 37 вказується код відповідного митного режиму "11" або "41".

При декларуванні згідно з режимом реекспорту продуктів переробки на митній території застосовується тип митної декларації "ТЕНЬК 11" (лист від 06.06.2012 р. № 11.1/2-12.4/6361-ЕП).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини