Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова служба розглянула особливості обкладення ПДВ операцій з поставки культурних цінностей

2 липня 2012, 15:13
223
0
Реклама

ГНСУ розглянула порядок застосування спеціального режиму обкладення ПДВ постачань виробів мистецтва, предметів колекціонування або антикваріату організаторами публічних торгів (аукціонів) (ст. 210 НКУ) і повідомила, зокрема, наступне.

У разі продажу культурних цінностей на публічних торгах (аукціонах) його організатор прирівнюється з метою оподаткування до дилера.

При постачанні культурних цінностей дилером застосовується спеціальна схема оподаткування маржинальной прибули (з урахуванням дотримання обов'язкових вимог, встановлених ст. 210 НКУ).

По операціях у рамках маржинальной схеми для дилера передбачені такі особливості:

- базою обкладення ПДВ є різниця між цінами продажу і прибретения;

- відсутнє право на податковий кредит .

Платник податків, який придбаває культурні цінності у дилера, що застосовує маржинальную схему, не має права вимагати податкову накладну і відносити до податкового кредиту суми податку.

Дилер зобов'язаний вести окремий податковий облік операцій з культурними цінностями і іншими товарами/послугами, до яких застосовується загальний режим оподаткування.

Тобто предмети аукціону, що є культурними цінностями, обкладаються ПДВ в порядку, встановленому ст. 210 НКУ. У разі продажу на аукціоні культурних цінностей базою оподаткування ПДВ у дилера (аукціону) є маржинальная прибуток.

При цьому суб'єкти господарювання, що здійснюють діяльність по організації торгів (аукціонів) виробами мистецтва, предметами колекціонування або антикваріату, не звільняються від оподаткування на прибуток підприємств (лист від 23.03.2012 р. № 10272/В/10-1114/1314).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини