Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У суді податковий орган зобов'язаний доводити правомірність оскарженого платником податкового повідомлення-рішення

3 липня 2012, 10:00
242
0
Реклама

ГНСУ нагадала платникові податків, що звернувся до окружного адміністративного суду з позовом про визнання недійсними податкових повідомлень-рішень, декілька норм КАСУ, регулюючих порядок такого оскарження.

Податківці відмітили, що розгляд і рішення справ в адміністративних судах здійснюються на підставах змагальності сторін, свободи в наданні ними своїх доказів суду і в доведенні перед судом їх переконливості. Суд повинен запропонувати особам, що беруть участь в справі, пред'явити докази або за власною ініціативою витребувати ті з них, які, на думку суду, бракує.

У адміністративних справах про протиправність рішень, дій або бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок відносно доведення правомірності свого рішення, дії або бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову. Крім того, в таких справах адміністративні суди перевіряють усі обставини справи, у тому числі досліджують наявні докази.

У разі задоволення адміністративного позову суд може прийняти постанову про відміну або визнання недійсним рішення суб'єкта владних повноважень або окремих його положень (лист від 12.04.2012 р. № 6499/6/10-1113/1668).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини