Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порушення правил здійснення розрахункових операцій не є основою для податкової відповідальності

26 липня 2012, 13:21
224
0
Реклама

Мінфін нагадав, що единщики 1-3 груп - неплатники ПДВ, ведуть книгу обліку прибутків шляхом віддзеркалення отриманих прибутків за підсумками робочого дня. Форма книги і порядок її ведення затверджені наказом МФУ від 15.12.2011 р. № 1637.

Для цілей оподаткування платники зобов'язані вести облік прибутків, витрат і інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з численням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачене законодавством. Забороняється формування показників податкової звітності на підставі даних, не підтверджених згаданими документами.

Згідно із Законом про РРО суб'єкти господарювання, що здійснюють розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі при продажі товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг, зобов'язані надавати покупцеві товарів (послуг) на його вимогу чек, накладну або інший письмовий документ, що засвідчує передачу права власності на них від продавця до покупця з метою виконання вимог Закону про захист прав споживачів.

Порушення цього правила спричиняє за собою відповідальність, передбачену вказаним Законом, але не може бути основою для застосування до порушника адміністративних або фінансових санкцій, передбачених законодавством з питань оподаткування (лист від 29.02.2012 р. № 31-08160-10-21/5129).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини