Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працювати з Судовим реєстром стало значно зручніше

3 серпня 2012, 15:58
229
0
Реклама

Держпідприємство "Інформаційні судові системи" і компанія "ЛІГА: ЗАКОН" запустили спільний проект по інформаційному розвитку Єдиного державного реєстру судових рішень. У рамках проекту заплановано обробити усі документи Реєстру і зв'язати їх гіперпосиланнями з текстами основних нормативних актів, що згадуються в судових рішеннях.

Таким чином, при роботі з реєстром у Інтернеті користувачі зможуть безпосередньо з тексту судового рішення здійснювати прямий перехід по гіперпосиланнях в тексти нормативних актів (їх статті або пункти) з урахуванням їх редакцій, що діяли на момент ухвалення судового рішення.

Як сторона проекту компанія "ЛІГА: ЗАКОН" робить аналіз усіх текстів РЕЄСТРУ і забезпечує встановлення зв'язків між текстами судовими рішень і текстами згадуваних НПА. Також для реалізації завдань цього проекту компанією запущений новий інтернет-проект "ПРАВО УКРАЇНИ"який у вільному доступі надає можливість усім охочим працювати з основними нормативно-правовими документами нашої держави.

Сторонами проекту передбачено обробити увесь масив судових рішень, а це близько 25 мільйонів документів, накопичених в РЕЄСТРІ за роки його формування, і надалі обробляти усі рішення, що щодня поступають в РЕЄСТР, для зв'язування їх з текстами НПА в добовому циклі.

"Пропозиція зв'язати тексти судових рішень в РЕЄСТРІ з текстами НПА озвучили наші користувачі-юристи. Але здійснити таке "просте" і логічне доопрацювання можливо тільки в партнерстві з тим, у кого є нормативна база даних і хто зможе автоматизувати аналіз мільйонів судових рішень, що накопичених і поступають в Реєстр, на предмет виявлення в них формальних зв'язків із згадуваними нормативно-правовими актами. Ми звернулися до декількох учасників ринку, що мають досвід в подібних питаннях, але відгукнулася тільки компанія "ЛІГА :ЗАКОН". Реалізувати цей проект і вийти на щоденний ритм ми плануємо спільно за 3 - 4 місяці", - підкреслив Леонід Богдановдиректор ГП "Інформаційні судові системи".

"Участь в цьому проекті стала можливою завдяки нашому 20-річному досвіду аналізу і систематизації великих масивів правової інформації. Восени ми плануємо розробити абсолютно нову систему аналізу судових рішень. Ми хочемо запропонувати юристам спеціальний аналітичний апарат, який дозволить при роботі з колосальним об'ємом судової практики швидко формувати підбірки максимально тотожних рішень по одному предмету і обставинам справи. Нова система дозволить аналізувати реальну судову практику "в підтримку" або "в спростування" юридичної позиції по своєму приватному завданню. Окрім зручності і підтримки роботи юристів, така система сприятиме цілям подібності застосування законодавства і прогнозованості судових рішень, що, власне, і передбачено чинним законодавством"- вважає Дмитро Глазуновдиректор компанії "ЛІГА :ЗАКОН".

Перейти на ПРАВО УКРАЇНИ.

Про компанію:

Компанія "ЛІГА: ЗАКОН" - національний оператор інформаційно-правових технологій, лідер-розробник однойменних інформаційно-правових систем у Україні. Компанія має ряд спеціалізованих великих ділових інтернет-проектів і розвинену мережу практикумів. Головний правовий портал України ligazakon.ua на даний момент об'єднує 6 сайтів, у тому числі профільний юридичний проект ЮРЛИГА і спеціалізований бухгалтерський сайт БУХГАЛТЕР ПРАВ. Ligazakon.ua - найбільший нішевий ресурс згідно рейтингу Bigmir.net.

Системи ЛІГА :ЗАКОН мають чітку спеціалізацію: є системи для юристівдля бухгалтерів і HR- ов, але найбільший попит мають комплексні системи для усього підприємства, що дозволяють знайти відповідь, аналітику, експертну думку, консультацію практично по будь-якому бізнес-питанню або процесу, що лежить в правовому полі.

Ключовими перевагами систем ЛІГА :ЗАКОНв порівнянні з профільними інтернет-сайтами і друкованими ЗМІ, являються різноманітність інформації (аналітика, повноцінні електронні видання, консультації, типові договори, форми, бланки, довідники і ін.), її повнота (на сьогодні в системах налічується близько мільйона документів) і достовірність (якість). Унікальний запатентований функціонал дозволяє швидко працювати з великими об'ємами інформації.

Сьогодні інформаційно-правовими системами ЛІГА :ЗАКОН на роботі і будинки користуються більше 160 тисяч фахівців з різних сегментів бізнесу по усій Україні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини