Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для платників податку на прибуток встановлені авансові внески

10 серпня 2012, 14:14
347
3
Реклама

Президент підписав Закон № 5083 - VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно державної податкової служби і у зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні" (проект № 10224).

Окрім перерозподілу повноважень державних органів, в НКУ також вносяться істотні зміни по податку на прибуток і єдиному податку.

З 01.01.2013 р. для платників податку на прибуток (окрім сільськогосподарських виробників) передбачений новий порядок представлення звітності і сплати податкових зобов'язань.

Платники діляться на три категорії:

1) з доходом за попередній рік понад 10 млн. грн.;

2) з доходом за попередній рік, що не перевищує 10 млн. грн., а також неприбуткові організації;

3) знову створені (зареєстровані впродовж звітного року).

Декларації усі подають тільки за підсумками року (відміна необхідності представлення квартальних декларацій однозначно прописана тільки для третьої категорії, відносно першої і другої категорій такий висновок побічно виходить з контексту), а сплачують податок по-різному.

Перші щомісячно сплачують авансовий внесок по податку на прибуток в порядку і в терміни, встановлені для місячного податкового періоду, в розмірі не менше 1/12 нарахованої до сплати суми податку за попередній звітний рік. При цьому двенадцатимесячный період сплати авансових внесків починається з березня (після закінчення граничного терміну представлення річної декларації). До декларації додають розрахунок авансових внесків на наступні 12 місяців.

Платник першої категорії, який за підсумками першого кварталу не отримав прибуток, подає декларацію за цей період, в другому - четвертому кварталах не сплачує авансові внески, а податкові зобов'язання сплачує на підставі декларацій за підсумками першого півріччя, трьох кварталів і року.

Другі і треті сплачують податок на підставі декларації, авансові внески не сплачують.

Платник другої категорії, який за підсумками попереднього року не отримав прибутку, а за підсумками першого кварталу її отримав, сплачує податкові зобов'язання на підставі декларацій за перше півріччя, три квартали і рік.

По єдиному податкузокрема, додано дві групи платників :

5 - фізособи з річним доходом не більше 20 млн. грн. і одночасною кількістю працівників не більше 20 осіб;

6 - юрособи з тим же річним доходом не більше 20 млн. грн. і среднеучетным кількістю працівників не більше 50 осіб.

Для нових груп передбачені такі ставки єдиного податку :

7 % - для платників ПДВ;

10 % - для неплатників ПДВ.

По єдиному податку зміни набудуть чинності наступного дня після публікації Закону.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини