Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Казначейська служба нагадала особливості оподаткування бюджетних установ

30 серпня 2012, 15:19
183
0
Реклама

Держказначейська служба відмітила, що бюджетні установи є неприбутковими організаціями і мають пільги по податку на прибуток.

Від оподаткування звільняються прибутки бюджетних установ, отримані у вигляді засобів або майна, що поступають в такі неприбуткові організації як компенсація вартості державних послуг, у тому числі прибутків державних учбових закладів, отриманих від виготовлення і реалізації товарів, виконання робіт, надання послуг, зокрема, від надання платних послуг, пов'язаних з їх основною статутною діяльністю.

При цьому слід враховувати, що:

- термін "державні послуги" слід розуміти як будь-які платні послуги, обов'язковість отримання яких встановлюється законодавством і які надаються фізичним або юридичним особам органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування і створеними ними установами і організаціями, що містяться за рахунок бюджетних коштів;

- засновницькі документи неприбуткових організацій повинні містити вичерпний перелік видів їх діяльності, які не передбачають отримання прибутку згідно з нормами законів, регулюючих їх діяльність;

- перелік послуг, які можуть надаватися бюджетними установами за плату, затверджується КМУ для відповідної галузі. Відповідальність за складання переліків несуть центральні органи виконавчої влади, які є ведучими у відповідній галузі (лист від 21.05.2012 р. № 16-08/1583-7058).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини