Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ціни на послуги з ВЭД-договорів понад 100000 євро повинні відповідати кон'юнктурі ринку

12 вересня 2012, 10:41
333
0
Реклама

Нацбанк у листі від 10.09.2012 р. № 28-311/4414-8789 відносно правомірності перерахування грошових коштів за межі України за дорученням резидентів з метою оплати послуг, робіт, прав інтелектуальної власності нерезидентів по зовнішньоекономічних договорах на суму понад 100000 євро на підставі актів цінових експертиз повідомив таке.

Згідно п. 4 Постанови № 597 резидентові для придбання послуг у нерезидента, якщо їх загальна вартість по ув'язненому між ними договору перевищує 100000 євро, необхідно заздалегідь отримати акт Госвнешинформа, що підтверджує відповідність контрактних цін на послуги, що є предметом договору, кон'юнктурі ринку.

В той же час в окремих випадках при виникненні нестандартних ситуацій (наприклад, якщо контрактні ціни нижчі за ціни, що склалися на відповідному ринку, або у разі надання послуги єдиним можливим постачальником на ринку, або якщо послуга носить унікальний характер і т. п.) в актах Госвнешинформа використовуються наступні формулювання:

- "ціни (вартість послуг) відповідають кон'юнктурі ринку";

- "ціни відповідають тарифам компанії, а отже, відповідають кон'юнктурі ринку";

- "ціни являються нижче за ринкових".

Акти Госвнешинформа на наведені вище формулювання зважають такими, які згідно п. 4 Постанови № 597 засвідчують відповідність контрактних цін на послуги, що є предметом договору, кон'юнктурі ринку, а отже, на загальних підставах повинні прийматися банками до відома при визначенні правомірності оплати резидентами послуг нерезидентів по зовнішньоекономічних договорах на суму понад 100000 євро.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини