Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст нагадав про презумпцію правомірності рішень платників податків

25 жовтня 2012, 15:47
230
0
Реклама

Мінюст нагадав, що податкове законодавство України грунтується на принципі презумпції правомірності рішень платника податку у разі, якщо норма закону або іншого нормативно-правового акту, виданого на підставі закону, або якщо норми різних законів або різних нормативно-правових актів допускають неоднозначне (множинну) трактування прав і обов'язків платників податків або контролюючих органів, внаслідок чого є можливість прийняти рішення як платника податків, так і контролюючого органу.

У випадку якщо норма НКУ або іншого нормативно-правового акту, виданого на його основі, або якщо норми різних законів або різних нормативно-правових актів, або якщо норми одного і того ж нормативно-правового акту суперечать один одному і допускають неоднозначне (множинну) трактування прав і обов'язків платників податків або контролюючих органів, внаслідок чого є можливість прийняти рішення як платника податків, так і контролюючого органу, рішення приймається на користь платника податків.

Не може притягати до відповідальності платник податків, що діяв відповідно до податкової консультації, наданої йому в письмовій або електронній формі, а також узагальнювальної податкової консультації, зокрема, на підставі того, що в майбутньому така податкова консультація або узагальнювальна податкова консультація була змінена або скасована.

Також автори листа розглянули особливості захисту персональних даних при їх обробці (лист від 25.09.2012 р. № Н-18036/8.2).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини