Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено мінфінівське положення про ДРФО

26 грудня 2012, 15:38
162
0
Реклама

Мінфін затвердив нову редакцію Положення про реєстрацію фізосіб в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, яка набуде чинності в день офіційної публікації (наказ від 06.11.2012 р. № 1147).

В порівнянні з діючою редакцією Положення, затвердженою наказом ДПАУ, є ряд змін.

Зокрема, у виконання норм Закону про захист персональних даних передбачено, що при реєстрації в Держреєстрі фізособі надається для ознайомлення Повідомлення про права і обов'язки фізичної особи - платника податків і мети збору персональних даних в Державному реєстрі платників (додаток 1 до Положення) податків.

Передбачена можливість надання фізособою за власним бажанням облікової картки в податковий орган по місцю отримання прибутків або по місцезнаходженню іншого об'єкту оподаткування.

Громадяни України, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово знаходяться за межами населеного пункту проживання, отримання прибутків, місцезнаходження іншого об'єкту оподаткування, можуть звернутися за отриманням документу про реєстрацію в Державному реєстрі до будь-якої податкової інспекції. У такому разі термін видачі документу може бути продовжений до десяти робочих днів.

Скорочений термін реєстрації фізособи в Держреєстрі з 10 до 5 робочих днів (з дня представлення в податковий орган Облікової картки).

Встановлено, що документ, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі, надається впродовж п'яти робочих днів з дня звернення.

Передбачена можливість отримання фізособою відомостей з Держреєстру про джерела і суми виплачених прибутків і утриманих податків.

Для цього необхідно подати в податковий орган за місцем проживання або по місцю отримання прибутків або по місцезнаходженню іншого об'єкту оподаткування заява затвердженого зразка (додаток 13 до Положення).

Орган податкової служби впродовж п'яти робочих днів з дня звернення надає відомості з Держреєстру по встановлених формах (додатки 14 і 15 до Положення).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини