Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суми готівкових розрахунків підприємства з громадянами не обмежені

12 квітня 2013, 12:50
247
0
Реклама

НБУ відмітив, що гранична сума готівкового розрахунку одного підприємства (підприємця) з іншим підприємством (підприємцем) протягом одного дня по одному або декількох платіжних документах встановлена у розмірі 10000 грн.

Вказане обмеження поширюється на розрахунки підприємств (підприємців) між собою, але не поширюється на розрахунки підприємств (підприємців) з фізичними особами. При цьому кількість підприємств (підприємців), з якими здійснюються розрахунки, впродовж дня не обмежується.

Таким чином, обмеження у розмірі 10000 грн. не поширюється на операцію по виплаті підприємством фізичній особі за договором купівлі-продажу рухомого майна готівкою з каси.

Що стосується сплати керівником підприємства митного збору в сумі, що перевищує 10000 грн., то в даному випадку керівник виступає від імені підприємства і на підприємство поширюється згадане обмеження.

За порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум готівкових розрахунків, до порушників застосовується адміністративна відповідальність, визначена статтею 163-15 КУоАП (лист від 06.03.2013 р. № 11-117/736/2821).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини