Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ нагадав вимоги до розрахунків за допомогою електронних платіжних засобів

12 квітня 2013, 13:41
234
0
Реклама

НБУ відмітив, що суб'єкти господарювання зобов'язані забезпечувати можливість здійснення утримувачами електронних платіжних засобів розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням електронних платіжних засобів.

Контроль за дотриманням суб'єктами господарювання вимог відносно здійснення розрахунків з використанням електронних платіжних засобів, які визначає КМУ, здійснює ГНСУ, а за забезпеченням захисту прав утримувачів електронних платіжних засобів на здійснення вказаних розрахунків - орган виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів.

За незабезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів передбачена адміністративна відповідальність. Розглядом таких справ займаються органи податкової служби.

Також забороняється встановлення продавцем, який зобов'язаний приймати до сплати електронні платіжні засоби, яких-небудь обмежень на використання споживачем таких засобів. За порушення цієї вимоги передбачена відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 500 НМДГ (лист від 05.03.2013 р. № 25-313/2725).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини