Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Малі ПАО складають велику финотчетность

19 квітня 2013, 11:49
271
0
Реклама

Тернопільське управління статистики в ході розгляду особливостей складання і представлення квартальної фінансової звітності в 2013 р. відмітило наступне.

Фінансова звітність за I квартал 2013 р. подається підприємствами і організаціями в органи державної статистики тільки на бланках нового зразка, які приведені в НП(С) БУ 1, затвердженому наказом Мінфіну від 07.02.2013 р. № 73.

Підприємства можуть не приводити статті, по яких відсутня інформація до розкриття (окрім випадків, якщо така інформація була в попередньому звітному періоді), а також додавати статті зі збереженням послідовності їх назви і коду рядка з переліку, приведеного в додатку 3 до НП(С) БУ 1, у випадку якщо така інформація є істотною і оцінка статті може бути достовірно визначена.

Для проміжної (квартальною) звітності в 2013 році діють:

1. Форма № 1 "Баланс" (Звіт про фінансовий стан);

2. Форма № 2 "Звіт про фінансові результати" (Звіт про сукупний дохід).

У бланку форми № 1 підприємствам обов'язково слід зробити відмітку "v" у відповідному осередку про складання:

- згідно П(С) БУ;

- по МСФО.

Міжнародні стандарти фінансової звітності застосовують:

- обов'язково - публічні акціонерні товариства, банки, страховики;

- добровільно - інші суб'єкти господарювання (окрім бюджетних установ).

Згідно п. 1 розділу IV НП(С) БУ 1 усі суб'єкти малого підприємництва, які зобов'язані представляти фінансову звітність за міжнародними стандартами (обов'язково - ПАО), повинні складати і подавати повний комплект фінансової звітності, визначений новим НП(С) БУ 1, а не П(С) БУ 25.

Таким чином, Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва (ф. № 1-м), приведений в П(С) БУ 25, складається тільки згідно П(С) БУ.

Крім того, у формах № 1 і № 1-м обов'язково проставляється показник "Середня чисельність працівників".

Усі показники форм № 1 і № 2 приводяться в тисячах гривен без десяткових знаків, а показники форм № 1-м і № 2-м - в тисячах гривен з одним десятковим знаком.

Термін представлення квартальної фінансової звітності - не пізніше 25 чисел місяця, що йде за звітним кварталом (лист від 01.04.2013 р. № 05/2-10/55).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини