Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київські податківці нагадали нюанси декларування прибутку

23 квітня 2013, 12:49
196
0
Реклама

ДПС в м. Києві нагадала, що згідно зі змінами в НКУ, внесеним Законом № 5083 - VI, юридичні особи не представляють декларацію по податку на прибуток підприємства за I квартал звітного року, незалежно від об'ємів річного доходу і сплати авансових внесків, розрахованих у розмірі 1/12 від суми податку, нарахованого за попередній рік.

Слід уточнити, що платники не зобов'язані цього робити, але якщо підприємство, яке сплачує авансові внески, за підсумками першого кварталу не отримало прибуток або отримало збиток, воно має право подати декларацію і финотчетность за перший квартал.

Також податківці повідомили, що помилки в декларації за 2012 рік можна виправити в уточненій декларації і змінити задекларовані зобов'язання і, відповідно, суми авансових внесків.

Змінені в уточненій річній декларації зобов'язання міняють суми авансових внесків за усі періоди їх нарахування.

Таким чином, якщо в уточненій декларації збільшується сума зобов'язань по податку на прибуток за 2012 рік, платник податків зобов'язаний сплатити суму недоплати і відповідний штраф за кожен звітний період, по якому настав термін сплати авансових внесків на дату представлення уточненої декларації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини