Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики нагадало обмеження відносно жіночої праці

29 квітня 2013, 15:46
190
0
Реклама

Минсоцполитики повідомило, що трудовим законодавством визначаються норми, що враховують особливості праці жінок і спрямовані на попередження впливи на здоров'ї жінок шкідливих і небезпечних виробничих чинників.

Зокрема, забороняється застосування праці жінок на важких роботах і на роботах з шкідливими або небезпечними умовами праці, на підземних роботах, окрім деяких підземних робіт (нефізичних робіт або робіт, пов'язаних з санітарним і побутовим обслуговуванням), а також залучення жінок до підйому і переміщення речей, маса яких перевищує встановлені для них граничні норми.

Перелік важких, шкідливих і небезпечних робіт, на яких забороняється застосування праці жінок, включає металообробку, будівельні, монтажні і ремонтно-будівельні роботи, гірські роботи, геологорозвідувальні і топографо-геодезические роботи, буріння свердловин, видобуток нафти і газу, чорну і кольорову металургію, ремонт устаткування електростанцій і мереж, лісозаготівельні і сільськогосподарські роботи і т. п.

Граничними нормами підйому і переміщення важких речей жінками передбачено, що за умов чергування з іншою роботою до 2 раз на годину допускаються переміщення і підйом жінками вантажу вагою до 10 кг Якщо ж під'їм і переміщення вантажів здійснюється жінкою постійно впродовж зміни, гранично допустима вага вантажу складає 7 кг Крім того, обмежена сумарна вага вантажу, яка може переміщатися жінкою впродовж одного часу роботи. При підйомі вантажу з робочої поверхні (конвеєра, столу, верстата) його сумарна вага впродовж вказаного часу не повинна перевищувати 350 кг При підйомі вантажу з підлоги його сумарна вага впродовж того ж часу не повинна перевищувати 175 кг При переміщенні вантажу на візках або в контейнерах докладене жінкою зусилля не повинне перевищувати 10 кг

Також не допускається залучення жінок до робіт в нічний час, за винятком тих галузей народного господарства, де це викликається особливою необхідністю і дозволяється в якості тимчасового заходу (лист від 21.03.2013 р. № 69/021/150-13).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини