Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок підтвердження навичок робочих професій

18 травня 2013, 15:37
260
0
Реклама

КМУ затверджений порядок підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб по робочих професіях.

Передбачено, що підтвердження кваліфікації здійснюється підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми власності, які відповідають вимогам, встановленим Минсоцполитики і МОН (суб'єкти підтвердження).

Перелік робочих професій, по яких здійснюється підтвердження, і суб'єктів підтвердження затверджується Минсоцполитики на підставі пропозицій представників працедавців і профспілок.

Відповідний центр зайнятості видає особі, яка виявила бажання підтвердити кваліфікацію, анкету самооцінки по вибраній їм робочій професії, і інформує про кваліфікаційні вимоги, критерії оцінки, процедуру, суб'єктів підтвердження, графіку і орієнтовну вартість.

За результатами заповнення анкети особа подає в центр зайнятості заяву разом з паспортом, фотографією і медсправкой. За наявності додаються: напрям від працедавця, копія документу про трудовий стаж, оригінал документу про освіту.

Не пізніше чим на восьмий робочий день з дня отримання документів центр зайнятості видає заявникові напрям на підтвердження кваліфікації.

З цим напрямом і переліком документів, який подавався в центр зайнятості, слід звернутися до суб'єкта підтвердження (постанова від 15.05.2013 р. № 340).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини