Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Графік роботи обслуговуючих підприємств узгоджується за ініціативою місцевих рад

31 травня 2013, 13:39
374
0
Реклама

Держпідприємництва в ході розгляду питань відносно узгодження режиму роботи об'єктів торгівлі і сфери послуг і необхідності отримання дозволу на розміщення об'єкту торгівлі відмітило наступне.

Органи сільських, селищних, міських рад повинні погоджувати з власниками підприємств, установ і організацій сфери обслуговування незалежно від форм власності зручний режим роботи, а не навпаки. Ця норма не надає місцевої влади ніяких дозвільних повноважень.

Крім того, узгодження режиму роботи підприємств, установ і організацій сфери обслуговування відсутній в Переліку документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності і не регламентується Законом про дозвільну систему.

Отже, режим роботи підприємств, установ, організацій сфери обслуговування їх власники встановлюють самостійно, а при необхідності орган місцевого самоврядування звертається до такого суб'єкта з метою узгодження встановленого режиму роботи з обов'язковим дотриманням особливостей продажу окремих груп продовольчих і непродовольчих товарів, здійснення різних видів торгівлі, роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства.

Збір за видачу дозволу на розміщення об'єкту торгівлі і сфери послуг скасований з 01.01.2011 р. В тому ж році були скасовані повноваження місцевих рад за поданням дозволів на розміщення на території об'єктів благоустрою будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торгового і іншого призначення (лист від 18.04.2013 р. № 3414).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини