Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ розглянула особливості оподаткування ОСМД

12 червня 2013, 12:31
198
0
Реклама

ГНСУ в ході розгляду питання відносно сплати податків ОСМД повідомила таке.

Кожен з платників податків може бути платником по одному або декількох податках і зборах.

Платник податків зобов'язаний за кожен звітний період подавати податкові декларації по кожному окремому податку, платником якого він є, незалежно від того, чи здійснював такий платник податків господарську діяльність в звітному періоді.

Від оподаткування звільняються прибутки ОСМД, отримані у вигляді внесків, засобів або майна для забезпечення потреб їх основної діяльності і у вигляді пасивних прибутків. Право неприбуткової організації на користування пільгою по податку на прибуток виникає після внесення її в Реєстр неприбуткових організацій і установ.

Якщо неприбуткова організація отримує дохід з інших джерел, така неприбуткова організація зобов'язана сплатити податок на прибуток.

Неприбыльщики уявляють в податкові органи Податковий звіт про використання засобів неприбуткових установ і організацій. За його ненадання НКУ передбачена відповідальність.

Отже, на ОСМД покладається обов'язок представляти в контролюючі органи декларації, звітність і інші документи, пов'язані з численням і сплатою податків і зборів, і сплачувати податки і збори в терміни і в розмірах, встановлених НКУ (лист від 05.02.2013 р. № 654/Ш/15-14-14).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини