Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок зупинки автомобіля працівниками Укртрансинспекции

21 червня 2013, 16:29
241
1
Реклама

КМУ затверджений порядок зупинки посадовцями Укртрансинспекции автомобільного транспортного засобу, що здійснює перевезення пасажирів і вантажів (постанова від 20.05.2013 р. № 422).

Передбачено, що зупинка транспортного засобу здійснюється для проведення рейдової перевірки посадовцем за допомогою сигнального диска (жезла) у будь-який час на маршруті руху :

1) з метою перевірки дотримання вимог законодавства про автомобільний транспорт;

2) у разі виявлення порушень правил пасажирських або вантажних перевезень :

- посадки (висадки) пасажирів в невизначених, порушення в розміщенні візуальної інформації на автобусах, перевезення пасажирів на міжобласних маршрутах без надання їм місць для сидіння, порушення вимог по облаштуванню і експлуатації таксі, явних ознак технічної несправності;

- підозрілого характеру руху транспортного засобу (різка зміна напряму руху або швидкісного режиму);

- відсутності номерних знаків, наявності даних, що свідчать про причетність транспортного засобу, водія, пасажирів до здійснення ДТП.

Водій транспортного засобу зобов'язаний надавати на час перевірки посадовцю документи, на підставі яких здійснюється перевезення, виконувати вимоги посадовця, передбачені Порядком здійснення державного контролю на автомобільному транспорті, і починати рух тільки з дозволу посадовця. Перевірка одного транспортного засобу проводиться в течію не більше однієї години.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини