Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ремонт основного засобу починає амортизуватися після введення в експлуатацію

25 червня 2013, 17:01
235
0
Реклама

Мінфін відмітив, що витрати по будівництву (виготовленню), придбанню і поліпшенню об'єктів основних засобів з початку і до закінчення вказаних робіт і введення об'єктів в експлуатацію визнаються незавершеними капітальними інвестиціями (незавершеним будівництвом). Капітальні інвестиції враховуються у складі незавершеного будівництва до введення об'єктів основних засобів в експлуатацію.

До основних засобів відносяться матеріальні активи, які підприємство містить з метою використання їх в процесі виробництва або постачання товарів, надання послуг, здача в оренду іншим особам або для здійснення адміністративних і соціально-культурних функцій, очікуваний термін корисного використання (експлуатації) яких більше одного року (чи операційного циклу, якщо він довший за рік).

Таким чином, незавершені капітальні інвестиції не є об'єктами основних засобів, враховуються в окремій групі, а також їх вартість не підлягає переоцінці і амортизації.

Також автори листа повідомили, що Закон про бухоблік, зокрема його вимога відносно обов'язку підприємств представляти квартальну і річну фінансову звітність органам, до сфери управління яких вони відносяться, трудовим колективам на їх вимогу, власникам (засновникам), поширюється на усіх юридичних осіб незалежно від їх організаційно-правових форм і форм власності, у тому числі і на неприбуткові організації (лист від 15.04.2013 р. № 31-08410-07-29/12008).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини