Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці нагадали порядок сплати земельного податку фізособами

27 червня 2013, 14:55
222
1
Реклама

Миндоходов відмітило, що фізичні особи, що придбали право власності на земельну ділянку впродовж року, земельний податок сплачують з місяця виникнення такого права.

Нарахування громадянам сум податку здійснюється податковими органами, що видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку. Основою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період знаходження землі у власності або користуванні в поточному році.

Якщо право власності на земельну ділянку переходить від одного власника до іншого впродовж календарного року, податок сплачується попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку місяця, в якому втрачено право власності на вказану ділянку. Новий власник сплачує податок починаючи з місяця, в якому у нього виникло право власності.

При цьому податковий орган направляє податкове повідомлення-рішення про внесення податку новому власникові після отримання інформації про перехід права власності від органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів.

Земельний податок сплачується фізичними особами впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини