Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ розглянула особливості оформлення транспортних витрат на відрядження

2 липня 2013, 10:52
158
0
Реклама

ГНСУ відмітила, що працівникові, що відряджається, відшкодовуються витрати на проїзд транспортом загального користування (окрім таксі) до станції, пристані, аеропорту, якщо вони розташовані за межами населеного пункту, де постійно працює працівник, що відряджається, або до місця перебування у відрядженні.

За наявності декількох видів транспорту, що зв'язують місце постійної роботи з місцем відрядження, адміністрація підприємства може запропонувати працівникові, що відряджається, вид транспорту, яким йому слід користуватися. У разі відсутності такої пропозиції працівник самостійно вирішує питання про вибір виду транспорту.

Працівникові, що відряджається, відшкодовуються також витрати на проїзд міським транспортом загального користування (окрім таксі) відповідно до маршруту, погодженого керівником, і на орендованому транспорті по місцю відрядження (згідно з підтверджувальними документами).

Витрати на відрядження, не підтверджені відповідними документами (окрім добових), не відшкодовуються.

З дозволу керівника може братися до уваги вимушена затримка у відрядженні з не залежних від працівника причин за наявності підтверджувальних документів в оригіналі.

Рішення про продовження терміну відрядження, що оформляється відповідним наказом, керівник приймає після прибуття працівника, що відряджається, до місця постійної роботи на підставі його доповідної записки.

За час затримки в місці перебування у відрядженні без поважних причин працівникові не виплачується заробітна плата, не відшкодовуються добові витрати, витрати на наймання житла і інші витрати (лист від 18.03.2013 р. № 1597/В/17-1114).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини