Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст розглянув можливість визначення в статуті форми бухобліку

2 липня 2013, 15:41
210
1
Реклама

Мінюст в ході розгляду питання про те, чи можливо в статут підприємства включити умову відносно форми організації бухгалтерського обліку і обмовку про обов'язок керівника підприємства погоджувати прийом і звільнення головного бухгалтера із загальними зборами учасників підприємства, відмітив наступне.

Статут є локальним нормативним актом і не повинен суперечити законодавству по своїй формі і змісту.

Питання організації бухгалтерського обліку на підприємстві відносяться до компетенції його власника або уповноваженого органу (посадовців) відповідно до законодавства і засновницьких документів.

Для забезпечення ведення бухгалтерського обліку підприємство самостійно обирає форму його організації з переліку, визначеного статтею 8 Закону про бухгалтерський облік.

Відповідальність за організацію бухгалтерського обліку і забезпечення фіксації фактів здійснення усіх господарських операцій в первинних документах, зберігання оброблених документів, регістрів і звітності впродовж встановленого терміну, але не менше трьох років несе власник або уповноважений орган (посадовець), що здійснює керівництво підприємством відповідно до законодавства і засновницьких документів.

Питання призначення і звільнення працівників підприємства, включаючи головного бухгалтера, визначається виключно законодавством.

Вимоги до змісту засновницьких документів визначені статтею 88 ГКУ (лист від 28.05.2013 р. № 4290-0-4-13/6.1).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини